Egy újabb mérföldkőhöz érkeztem a chili termesztő karrieremben. A hétvégén elkészítettem életem első chili-darálmányát. Tulajdonképpen az Erős Pistához tudnám a legjobban hasonlítani, csak éppen ez pokolian erős :D
Nos, a recept nem titok:
1 kg chili paprika húsdarálóval 2x ledarálva (nagyrészt Jalapeno, de van még benne még: Shishito, Lila Magyar Chili, Bhut Jolokia, Dorset Naga, Red Savina)
0,5 kg édes paprika húsdarálóval 2x ledarálva
15 dkg só
A só elsőre nekem is soknak tűnt, de lényegében ez az, ami tartósítja. A paprikák egészben mentek a darálóba, csak a szárukat távolítottam el. Természetesen nem bírtam ki kóstolás nélkül és el kell hogy mondjam: maradandó élmény volt, mert ennyire csípőset már rég kóstoltam. :-)
Mivel az Erős Pista, mint terméknév már létezik, ezért úgy döntöttem, hogy a Csípős Ákos nevet fogom adni a darálmányomnak.
Emellett felhívnám a figyelmet, hogy ez az utolsó cikkem ezen a címen! A következő cikkem már az új blogomon fog megjelenni, ugyanis elköltözök a csiposakos.blog.hu-ra!
De addig is itt egy kép a kész termékről: