Egyelőre remekül érzik magukat az idei chili növénykéim – már amelyek kikeltek persze.

Kicsit kevesebb, mint 1 hónapja vetettem el az idénre szánt magokat, melyek azóta már palántaformátumúvá nőtték ki magukat. Jelenleg még nem szorulnak tápozásra, így az öntözővízen és a fényen kívül nem kapnak semmi extrát. Kissé hamar kiszárad ugyan a földjük, de amióta ezt az ültetőtálcát használom, azóta fennáll ez a jelenség. Szívem szerint máris átültetném őket a fél literes poharakba, de a gyökérzetük még nem elég fejlett hozzá.


20160226_093958.jpg

 

Idén úgy döntöttem - szakítva a korábbi hagyományokkal – hogy az ültetőtálcából nem a tejfölöspoharakba, hanem egyből a fél literesekbe fogom őket átültetni, melyekből ugye májusban néhányan nagyobb cserepekbe, a többiek pedig a kertbe kerülnek.

 

Másodvetés

A kifejezés csak részben igaz a jelenlegi helyzetben. Sajnos a Zoli számára vetett fajták közül a Serrano megmakacsolta magát és a 6 db elvetett magból mindössze 1 db kelt ki. Mivel félő, hogy a másodvetés során is hasonlóan gyatra lenne a kelési arány, így inkább a jól bevált African Devilből vetek 7 db magot, hogy pótoljam a 4 db Serranot és 1-1 tövet a ki nem kelt Habaneroból és Shishitoból.

20160228_121048.jpg

 

Ezen kívül most került földbe 16 db Szegedi 80 édesnemes paprika mag. Szándékosan 1 hónappal később vetettem el, mert sokkal gyorsabban növekszik a csípős fajtákhoz képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://csiposakos.blog.hu/api/trackback/id/tr248426780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása