A nagy dobásokat törvényszerűen vagy nagy siker, vagy nagy bukás követi. Nekem utóbbi jutott osztályrészül - vagy legalább is egyelőre nagyon úgy fest. A L*dl-ben vásárolt palántázó tálcába 48 mag került elvetésre. Ez 2 hete történt és azóta egy csíra sem jött. Kezdek aggódni, hogy ennyi mag kárba fog veszni, ráadásul nem volt olcsó mulatság. A magok eladója szerint elég, ha szobahőmérsékleten tartom a magokat, de nálam ez valahogy mégsem működött. Kétségbeesésemben rátettem az egész társaságot a radiátorra, csak most közvetetten. Legutóbb radiátorra téve csíráztattam, akkor a magok kevesebb mint fele kelt ki. Lehet, hogy előbb "megfőztem", utóbb pedig "eláztattam" volna a magokat? Hol az arany középút? Mintha régen minden simábban ment volna...
Viszont ilyen könnyen nem adjuk fel, így hát nincs más hátra, mint előre! GaBko - chili termesztő és blogtársam - tanácsára kis tejfölös poharakban fogok csíráztatni, melyeket folpack-kal fogok lefedni. Most is a radiátorra fogom helyezni a poharakat, csak ezúttal valami vékony, de hőáteresztő tálcát helyezek alájuk. Már alig maradtak magjaim, úgyhogy nagyon szorítsatok!