Újra elkezdődtek egyetemi tanulmányaim, ezért csak hétvégén tudok otthon lenni. Ennek következményeként a terméseket csak hetente tudom begyűjteni, viszont jó idő esetén (ami jelenleg sajnos nem aktuális) ez az idő pont elég egy-egy nagyobb adag paprika beéréséhez.

Íme a mostani termés, ami főleg Cayenne-özönt hozott:

SNC01022.jpg

És akkor most kicsit a tervekről.

A jövő év januárját úgy kezdem, hogy építek egy mesterséges megvilágításos keltetőt. A L*dl-ben beszerzett 2x24 férőhelyes palántázótálakra tervezem a rendszert: hőmérővel és 6500K-s nappali fényerejű izzókkal. Ezen felül valószínűleg a paprikaállományomat is újragondolom. Mivel én őrölt formában szeretem leginkább a chilit, ezért választok majd 1-2-3 jó erős chili fajtát, amiknek a termése viszonylag nagy, majd ezek mellé ültetek csemege paprikát, és ezeket porítás után szépen összekeverem. Erre azért van szükség, mert idén nagyon gyorsan fogy a paprikapor és terveim szerint ezzel az új elrendezéssel sokkal több és erősebb őrleményt tudok készíteni, amiből ezáltal egy evés alkalmával kisebb adagot is elég az ételre szórni, így sokáig elég lesz.

Magamat ismerve természetesen igyekszem helyet szorítani majd különleges chili fajtáknak, melyek közül újabbakat is szeretnék beszerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csiposakos.blog.hu/api/trackback/id/tr805587230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása