Átültetés 2.0

 2013.04.21. 19:59

Napsütés: pipa!  Homokkal és kerti földdel kevert virágföld: pipa! Műanyag pohár (fél literes): pipa!

Minden körülmény adott volt ma az átültetéshez, mely a 2. ilyen akcióm volt ebben az évben. Szándékosan átlátszó műanyag poharakat szereztem, hogy figyelemmel kísérhessem a gyökérzet további alakulását. Sőt, már a kiültetést is elterveztem, ami persze csak nyár elején fog megtörténni. Meglepett egy kicsit, hogy édesapám minden további nélkül hagyott egy tisztességes helyet a paprikáim számára a nem túl nagy kertünkben. Ezúton is köszönöm neki a támogatást! Szükség is lesz a helyre, ugyanis ha minden jól megy, akár 50 tő paprika is kiültetésre kerülhet nyár elejére! Ez az év számomra egyértelműen a kísérletezésről szól. Ezt magyarázza a sok ügyetlenkedés és az, hogy idén 18 féle paprikát ültettem el, ami akár túlzásnak is tűnhet.

Na de térjünk vissza az átültetéshez! A delikvensek: 1 db Lila magyar chili, 1 db Cayenne és 2 db Jalapeno. Jöjjenek a képek! 

Átültetés előtt a csapat:

SNC00715.jpg

A Lila magyar chili szinte már könyörgött, hogy ültessem át, mert már rég kinőtte az előző helyét.

SNC00716.jpg

A Cayenne gyökérzete is szépen körbenőtte belülről a cserepet.

SNC00717.jpg

A Jalapeno gyökérzete is szép erős és átültetésre érett.

SNC00718.jpg

Végül egy csoportkép az átültetés után:

SNC00719.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csiposakos.blog.hu/api/trackback/id/tr395587242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása