A nagy kiültetés - 2. rész

 2014.06.06. 21:41

Minden tekintetben szerényebb körülményekről beszélek, ha a kiültetés második fordulójáról van szó. Egyrészt 80 helyett csak 60 palántát ültettem ki, másrészt pedig a lendületem is kissé alábbhagyott, mert a meleg kicsit megnehezítette a munkát. 

Az otthoni kert a rövidebb telek miatt sajnos szerényebb kiterjedésű, de így is elfért benne 60 db palánta (50 centi sor és 40 centi tőtávolsággal). Az előzőekhez hasonlóan itt is a kollektív támasztás mellett tettem le a voksomat, csak ide kisebb "karók" is elegendőnek bizonyultak a szélvédett kert miatt.

20140605_105938.jpg

 

Fajták tekintetében egyébként itt jóval színesebb a paletta, mivel édes paprikák is vannak. Emellett ne feledjük, hogy ezek a palánták nem töltöttek el egy percet sem mesterséges fény alatt, de sajnos az előző hetek viharai kellőképp megtépázták a másik kertben található "világított" társaikat ahhoz, hogy reális összehasonlítás alapjai legyenek.

Vetési táblázat:

tabl2.jpg

 (kattints a képre a nagyobb mérethez)

A kiültetés után felszabadult a hely a keltetőben, úgyhogy gyorsan el is vetettem 5 féle díszchilit, hogy a szürke téli hétköznapokon is lehessen a paprikában gyönyörködni. Vetett magok: Black Pearl, Coffee Bean, Numex Christmas, Numex Halloween, Numex Twilight.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csiposakos.blog.hu/api/trackback/id/tr266283049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása