A napokban visszatértem Pécsre, ahol az albérleti konyhában szárítottam felfűzve a 2013-as chili terméseket és úgy ítéltem meg, hogy kellően megszáradtak, így haza is hoztam mindet.
Ezeket porrá őrlésre szántam, úgyhogy át is mentem a papámhoz, hogy elkérjem tőle a csodálatos, házi paprika őrlőjét. Kétféle paprikát őröltem: Cayenne és Papa-féle. Jöjjön a képes összefoglaló!
A szárított füzérek:
A szárukat letöröm, de a magokat benne hagyom, hogy csípősebb legyen és persze a magban lévő olajtól még ízesebb lesz az őrlemény. Szembe nyúlni tilos! :D
Íme a Papa által készített házi őrlő gép. Porszívó motor beleintegrálva egy pvc csőbe. Múzeumi darab, de remekül végzi a dolgát! :D
Őrlés előtt:
Őrlés után:
A végeredmény, amiből szánok eladásra/elajándékozásra is: