Napsütés, magvetés, palánták

 2013.04.06. 18:40

Ma végre kisütött a nap! Azt gondolom, hogy az elmúlt hetek és hónapok időjárásának ismeretében ez megérne egy külön posztot is. Kapva-kaptak az alkalmon a kis növendékeim is, például a Jalapeno-m, mely jelenleg 2 termést nevelget:

SNC00698.jpg

Elvetettem az utolsó (legalábbis egyelőre) magokat (minden fajtából 4-4 darabot), melyeket a héten rendeltem és már meg is kaptam. GaBko tanácsára most a radiátor közelébe helyeztem el a tejfölös dobozokat, hogy nehogy megfőljenek. Név szerint a paprikák: Rocoto Orange, Chocolate Cherry, Dedo de Moca Amarillo, Anaheim, Shishito, Black Pearl, Habanero - Pumpkin. Ezek egyébként enyhébb fajták, melyek akár a "laikus" szájnak is kellemes élményt okozhatnak, ráadásul friss fogyasztásra alkalmasak a leginkább.

SNC00699.jpg

 

A Papa-féle, szalvétában keltetett magjaim azóta palánták lettek és szépen növekednek:

SNC00702.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://csiposakos.blog.hu/api/trackback/id/tr255587245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása