Ahogy telnek a napok és haladunk a nyári hónapok felé, úgy egyre látványosabban kezdenek fejlődni a chili palánták.

Az utóbbi hetek elég eseménytelenül zajlottak. A palánták ledobálták elsárgult szikleveleiket és szép lassan elkezdték kitölteni a rendelkezésükre álló helyet. A gyökérzetüket megvizsgálva azonban arra jutottam, hogy az átültetés még várhat. Azonban nem akarok beleesni a tavalyi hibámba, hogy hagyom kiürülni a tápanyagot a földjükből. Ennek megelőzésére a jövő héttől elkezdem adagolni nekik a tápoldatot. A fórumtársak által ajánlott Fitaflóra eper tápoldatot magam is kipróbálom az idén, ha sikerül beszereznem (Itt fel is tenném a kérdést a tapasztaltabb kollégák részére, hogy mely boltokban juthatnék hozzá ehhez a tápoldathoz?)

Felülnézetből:

20160320_144134.jpg

 

A képen jól látható, hogy az 1 hónappal később ültetett édes nemes paprikák milyen könnyedén utolérték erős társaikat.

Alakul a kis chili erdő:

20160320_144253.jpg

 

Íme a másodvetéssel kiegészített, immár végleges táblázat:

ult.png

 

Emellett persze még be kell szereznem a közelgő átültetéshez a virágföldet, mely idén is valószínűleg a Florimo valamely terméke lesz. A tavalyi fél literes, kilyukasztott aljú műanyag poharak szerencsére rendelkezésemre állnak, így azokból nem kell újat vennem.

A minap „megfodrászoltam” a díszchiliket az ablakban, ám ezekről nem készült kép, mivel a téli hónapoknak köszönhetően megálltak a fejlődésben és a legutolsó csoportkép óta nemigen változtak :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://csiposakos.blog.hu/api/trackback/id/tr418532428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása